lauantai 14. tammikuuta 2012

Home alone pt. 1

Tällä sitä vietellään lauantai-iltaa, hiusväri päässä ja hiljaisuudessa. Mieheni lähti firman kekkereille ja peikkoprinsessa pääsi isovanhemmille kylään. Me siis pidetään koirulin kanssa taloa pystyssä ja keksin vain kaksi asiaa yksinäiselle illalle hiustenvärjäyksen lisäksi; 1. pidä järkkymäiset bileet tai 2. kuvaa kämppä ja tee siitä postaus. Syy tähän selvään valintaan on se, että huomenna kello aloittaa 5.40 itsepintaisen pirinän pyhätöiden vuoksi (ja se, etten tosiaan halua ketään örveltämään kämppääni..)

Talomme on vanha rintamamiestalo, rakennettu 1946. Ennen muuttoamme vuonna 2008 talo remontoitiin edellisen omistajan toimesta, eikä meidän tarvinnut juuri muuta kuin kantaa tavarat sisään. Toki olemme vähän maalanneet ja tapetoineet itse, mutta emme kovin paljoa. Talomme on rakennusajalle varsin tyypillisesti kolmessa kerroksessa, alimmassa on pesutilat ja varastotilaa, ylhäällä makuuhuoneet. Tämä postaus käsittelee keski- eli asuinkerrosta. Voin kuvata makkarit ym. myöhemmin, jos sille päälle satun. :)

Kuistia en kuvannut, sillä siellä ei ole kuin kenkiä ja kaappeja, eikä niissä ainakaan näin talviaikaan juurikaan ole katseltavaa. Kuistilta kuitenkin avautuu eteiseen tällainen näky:

Eteinen on tuollainen kapeahko käytävä, jonka päässä on keittiö. Kuvassa näkyvästä ovesta pääsee alakertaan pesutiloihin, ja tuota vastapäätä on ovi vessaan. Kuvanottokohdasta vasemmalle lähtee portaat ylös:

Ja oikealla on oviaukko olohuoneeseen:

Olohuoneemme on suhteellisen pieni, ja aiemmin se oli varsin ahtaan oloinen kun valtava kulmasohva vei leijonanosan huoneen pinta-alasta. Sohvan siirryttyä ajasta ikuisuuteen hankin tilalle tuollaisen pienemmän, joka sopii mitoiltaan huomattavasti paremmin huoneeseen. (Sohva on muuten kirppislöytö ja maksoi vain 30e! Myös nojatuolit ovat second handia.) Tässä pari yksityiskohtaa olkkarista:




Viimeinen kuva tuo meidät takaisin eteiseen, kuistin oven eteen. Toiseksi viimeisessä kuvassa näkyy portti, jonka takaa löytyy vieras-/leikki-/vaatehuone. Huoneella ei siis ole varsinaisesti mitään "hienoa" käyttöä; se on ainoa huone jossa on isot, kiinteät vaatekaapit, joten vaatteemme säilytetään siellä (paitsi tyttömme, hällä on oma vaatekaappi omassa huoneessaan). Tuossa huoneessa on myös vierassänky, jossa majoitamme satunnaisia yöpyjiä. Suurimman hyödyn huoneesta saa kuitenkin peikkoprinsessa, jonka lelut siellä yleensä onkin levällään. Portti pitää koiran ulkopuolella ja kuulo- ja näköyhteyden äitiin. Kätevää siis. :) Huone muutoin aiheuttaa harmaita hiuksia (onneksi on hiusväri!) sillä se on aina ja ikuisesti sekaisin huoneemme, mutta sen lisäksi tyytymättömyyteni kohde sisustuksellisesti, vaikka yritän mitä. Arvioikaa itse:

Kaaamalaaa.. :P Ehkä eräänä päivänä keksin sinne jotain, jotain! Mutta vielä keittiöön:


Ensimmäinne kuva on kuistin suunnasta otettu, toinen kuistille päin. Tuo "pöytäliina" on eri-surullisen näköinen pienessä koossaan suurella pöydällä.. Kaikkea sitä kuvista huomaakin mihin muuten ei kiinnitä niin paljoa huomiota. :D

Nyt tukan pesuun. Kiitos käynnistä kotonamme ja mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja: