lauantai 28. joulukuuta 2013

Yule 2013

Varsinaista Yulea vietimme asiaankuuluvasti 21.12 talvipäivänseisauksena eli vuoden pimeimpänä päivänä. Kokosimme peikkoprinsessan kanssa piparkakkutalon, teimme joulutorttuja ja laitoimme joulukoristeita paikalleen. Kiirettä ei pidetty, vaan välillä istuskeltiin myös sohvalla katsomassa lastenohjelmia tai torkkumassa (saatte arvata kumpi teki kumpaa, haha). Illalla laitoin kynttilät palaamaan ja tunnelmoin punaviinilasillisen kera. Mies oli duunissa eli poissa jaloista. ;)

 

Piparitalossa ei meinannut katto pysyä oikein paikallaan, vaikka sokeriliimaa on öbaut litra joka välissä. Onhan tuo hieman surullisen näköinen, mutta mitäpä siitä. Pääasia että sen tekeminen oli kivaa! Joulukoristeet ovat kodissani yleensä aina melko maltillisia, vain muutamia punaisia liinoja tai tonttu-ukkoja. Tänä vuonna hankin uuden jouluverhon keittiöön, sillä ihastuin syksyllä tuollaisiin sidottaviin juttuihin. Koitin etsiä myös uutta mattoa, mutta sellaista en löytänyt. Joulukoristuksista kirkko, joka sijaitsee stereoiden päällä on joulumuistiainen miehen perheeltä. Hopeisen kellon on peikkoprinsessa askarrellut päiväkodissa (loistava idea btw). Kynttilöitä on paljon ympäri kotia ja muutamat varsinaiset jouluvalotkin on laitettu paikoilleen. Niistä vaan saa aina kovin huonoja kuvia, joten en ottanut niitä lainkaan.


Jouluverho keittiössä
Joulukuusi on sama valkoinen kuin viime vuonnakin. Ensi vuodeksi olen kyllä suunnitellut hankkivani tavan vihreän kuusen, joko tuollaisen muovisen tai sitten rupeamme hankkimaan aidon kuusen tästä eteenpäin. Siitä tulee niin mahtava jouluinen tuoksu kotiin! Tänä vuonna kuusessamme ei ole edes lainkaan valoja, eli joulukoristelumme ovat todellakin jääneet minimaalisiksi. Kohtahan ne saa toki jo ottaa pois ja alkaa valmistella kevättä. Mutta ennen sitä tsemppaan vielä muutaman postauksen, olen nimittäin saanut Korvatunturin herralta hurjasti kaikkia muistiaisia ja sitten täytyy vielä käydä läpi to do-lista.


Toivottavasti kaikilla on ollut ihana ja rentouttava Yule + joulu!

Ei kommentteja: