maanantai 31. joulukuuta 2012

to do -list 2012; how did I do?

Vuoden viimeinen päivä! Tänään ohjelmassa on rakettien ampumista ja hyvää ruokaa. Alkuperäinen suunnitelma olisi vienyt meidät mieheni kanssa Salon Keikkamestaan Amorphista katsomaan, mutta peikkoprinsessa viettää uudenvuoden kinkerit kotosalla, joten hyvä musiikki, ystävät ja sammiollinen punaviiniä vaihtuivat leppoisaan illanviettoon perheen kesken, maltilliseen pommien paukutteluun ja peikkoprinsessan hittibiiseihin (ei ole äidillä kyllä valittamista, tytön suosikkeihin kuuluu mm. Nightwish ja Lindsey Sterling..).

Nyt on kuitenkin siis syytä käydä lävitse to do -lista, jonka kyhäsin kokoon viime vuodenvaihteessa. Joitain tavoitteita tiedän jääneen saavuttamatta, mutta katsotaanhan siis kuinka pärjäsin:

1. Käy teatterissa useammin kuin kerran vuodessa.
Saldo tältä vuodelta on kolme kertaa. Alkuvuodesta näin Salossa Raidin, kesällä Peppi Pitkätossun Vartiovuorella ja Mielensäpahoittajan Aboa Vetus & Ars Novan pihassa. Viimeksi mainittu oli ehdottomasti teatterivuoden parasta antia. Harmittaa, että maailman kantaesityksenä täällä Salossa pyöräytetty Dogville jäi kaikesta huolimatta näkemättä.

2. Lue kaunokirjallisuuden lisäksi jotain sivistävää.
Sanoisin tähän kohtaan fifty-sixty. En ole lukenut mitään erityisen sivistävää, mutta ammattillinen koulutautuminen ja itsestä oppiminen ovat olleen tämän vuoden teemoja. 
    
3. Suosi luomua ja jatka kasvislinjalla.
Luomuilu on tullut jäädäkseen. Kasvisruokailuinnostus on hieman hiipunut, mutta kyllä edelleen kasviruoka kuuluu jokaviikottaiseen ohjelmistoon.

4. Tapaa ihmisiä, etenkin ystäviä jotka asuvat kauempana, irl.
Varsinkin loppuvuodesta olen kunnostautunut tässä asiassa. Olen nähnyt rakkaita salolaisia ystäviä mukavasti ja useamminkin olisi ollut mahdollisuus. Turkulaiset ystävät ovat saaneet vähemmän huomiota, johtuen vuorotöistä, mutta kyllä sielläkin tuli jokunen loistava illanistujainen vietettyä!

5. Kokeile lajia, jota et ole ennen kokeillut.
Sulkapallo! Olen tätä joskus kokeillut, mutta inhonnut. Pidin tennistä aina iisimpänä, mutta oikeastaan se sulkapalloilu oli aika mukavaa. Olen myös yleisurheillut Kinectin avulla. Näyttää muuten hyvältä kun kaksi paksua juoksee 400metrin aitoja olohuoneessa.. ;)

6. Laihdu.
Laihduin. Sitten lääkäri sanoi ettei sovi pudottaa painoa niin nopiaan. Nyt ollaan tässä. Eli painonpudotusta on luvassa myös ensi vuodelle.

7. Järjestä elämys peikkoprinsessalle.
Särkänniemi, kesäteatteri x2, kylpylä, hotelliyö ja rattikelkka. Peikkoprinsessa kulkee mukanani/mukanamme lähes jokapaikassa, mikä ei ole lapselle vaaralista tms. Eli siis, en tiedä montaakaan asiaa, jotka jättäisimme tekemättä koska lapsi. Se olisi lapsellista.

8. Päätä tuleva asuinpaikka/työpaikka/koulu johon haet.
Päätimme uuden asuinpaikkamme, ja rrrakastamme tätä! Kyllä maalla on mukavaa. <3 Työpaikka on myös huippu, enkä haaveile kouluun menosta juuri tällä hetkellä.

9. Järjestä kahdenkeskistä aikaa joka viikko lapsen, miehen ja koiran kanssa.
No way, kuten vähän uumoilinkin. Kahdenkeskisen ajan järjestäminen joka viikko on ollut todella vaikeaa, vaikka olen kyllä yrittänyt huomioida kohtaa pitkin vuotta. Kunnostautuminen asian suhteen on tapahtunut loppuvuonna, jolloin kaikki ovat saaneet nauttia kahdenkeskeisestä ajasta kanssani.

10. Käy paikoissa, joissa et ole käynyt koskaan tai joissa käyntiä olet "vältellyt".
Nnojoo, olen käynyt mm. Pusulassa. :D Edelleen ei tullut lähdettyä lapsuudenmaisemiin. Ehkä ensi vuonna?

11. Nautiskele.
Fifty-sixty tässäkin. Olen yrittänyt, mutta jossain vaiheessa vuotta hävitin itseni. Nyt loppuvuotta kohden asiat taas alkavat tuntua nautittavilta.

12. Älä taaskaan kasva liian aikuiseksi.  
Tämä ei toteutunut. Olen kasvanut aikuisemmaksi kuin monena muuna vuonna. En ehkä liian, mutta aikuisemmaksi kuitenkin. Se on kuitenkin ollut vain hyvä asia.


Seuraava postaukseni onkin sitten to do -list 2013!

Ihanaa uuttavuotta!


Ei kommentteja: