keskiviikko 2. tammikuuta 2013

to do -list 2013

Kuten sanottu, tähän seuraavaan postaukseeni teen jälleen AA-kerhomaisen, 12-kohtaisen ohjelman "uuden vuoden lupauksia". Sitaatit siksi, että en oikeastaan lupaa suorittaa kohdista mitään, mutta jotain tavoitteita on sentään asetettava.

Muutama sananen uudenvuoden vietosta kuitenkin tähän alkuun. Vuodenvaihde meni perheellämme rauhallisissa merkeissä. Meillä oli ollut alunperin siis suunnitelmana viettää uuttavuotta Hennin luona ja mennä illemmalla katsomaan Amorphista Keikkamestaan. Tämä suunnitelma kariutui kuitenkin, sillä isovanhemmilla oli muita suunnitelmia kuin viihdyttää peikkoprinsessaamme. Vietimme siis maltillisen illan käyden ystävän tupaantuliaisissa, skoolaten kuohujuomaa kello kuudelta ja olemalla sängyn pohjalla koko porukka ennen puoltayötä. Onneksi täällä maalla ei kovinkaan moni raketti lentänyt lähellä, sillä koirulia äänet pelotti. Hän olikin hyvässä turvassa sängyn alla sen aikaa, kun itse ammuimme raketit, joita ei kyllä kovin montaa edes ollut. Viimeisimmät vuodenvaihteet ovatkin noudattaneet tätä samaa kaavaa, ja miksikäs sitä hyvää vaihtamaan. :)
      
ilopommituksia

Mutta nyt sen listan kimppuun!

1. "Kyltyyri, kyltyyri, kyltyyri!"
Lainaan jälleen Eino Leinoa, runo (alla) on vain niin loistava. Viime vuosina olen kyllä lukenut kirjastollisen kirjoja, käynyt jokavuotisissa teatteriesityksissä ja nähnyt jokusen elokuvan, mutta sydämeni halajaa myös runojen, taiteen ja musiikin pariin. Vuoden ensimmäisenä tavoitteena olkoon siis vastata tähän kaipuuseeni.

2. Huomioi itsesi
Olen luonteeltani hieman perfektionismiin taipuvainen ja kiillotan mielelläni kuvaa täydellisyydestä mitä tulee äitiyteen, työminääni, vaimoon etc. Tämän energian kanavoiminen itseeni tekisi todennäköisesti minusta paremman ihmisen kuin pakonomainen täydellisyyden tavoittelu. Etenkin kuin tietoinen minäni on todennut aikoja sitten, että täydellisyyttä ei ole olemassakaan, sillä silloinhan vasta elämä tylsää olisi.

3. Kuntoile
Loppuvuoden aikana olen huomannut, että kuntoni on käynyt huonommaksi. Viikottaiset uintireissun perheen kanssa ovat jääneet, enkä muutenkaan ole juurikaan evääni liikauttanut. Tähän on kyllä hyvä syy, sellainen josta en täällä viitsi enempää kertoa, mutta koska asia on jäämässä taakse, niin parannuskin on helppo tehdä.

4. Ulkoile enemmän, säässä kuin säässä
Hrr... En ole ulkoilmaihminen, en alkuunkaan. Inhoan loskaa ja räntää ja märkää. Yöh. Herkästi siis tulee jäätyä sisälle, jos ilma ulkona on vastenmielinen. Ulkoilma kuitenkin helpottaisi edellisen kohdan toteuttamista, toisi mielihyvää sekä itselle, peikkoprinsessalle että koiralle. Joten siis, leuka rintaan ja kohti räntäsadetta!

dancing in the rain

5. Laihdu
Tämä sopii niin hyvänä jatkumona noihin kahteen edelliseen, joten niin. Tätä on taas luvassa, helposti ne kilot alkoi karista kun otti itseä niskasta kiinni. Maltillisempi alku vain tälläkertaa, niin eiköhän se tästä!

6. Käytä aikaa uuden opetteluun
Itsensä sivistäminen on aina pop, mutta en halua eritellä nyt mitään varsinaista taitoa jonka haluaisin oppia. Ammatillinen kouluttautuminen, käsityöt, kielet, kaikkea. Viime vuoden loppupuoli oli suurta itsestä oppimisen aikaa, ja se jatkuu edelleen.

7. Leivo lisää
Harjoittelin loppuvuonna leipomaan! Aiemmat leipomukseni ovat olleet surkeita yritelmiä, tekemilläni korvapuusteilla olisi helpommin kolkannut jonkun kuin tyydyttänyt makeanhimonsa. Pelkään kuitenkin, että into lopahtaa kun arki alkaa, joten täytyy tavoitella tämän uuden taidon ylläpitämistä uudenkin vuoden puolella.

8. Tatuoidu
Jee! Olen haaveillut uudesta kuvasta jo vaikka kuinka kauan. Olemme sopineet mieheni kanssa hienosta vuorojärjestelmästä mitä tatuointeihin tulee, ja koska hänen kuvansa tehtiin tuossa syssyllä valmiiksi, on seuraavaksi minun vuoroni päästä neulan alle. Ideoita olisi vaikka kuinka, mutta miten priorisoida? :D Luultavasti annan kuitenkin pitkäaikaisimman ideani edelleen hautua ja ottaa mustetta nahkaani toisen kuvan muodossa.
  
nämä on käsittääkseni Pandoran pohjetatskat. en halua samanlaisia, mutta paikka on oikea.

9. Hemmottele perhettä
Koska itse rakastan yllätyksiä, uskoisin muidenkin rakastavan niitä. Pienet, yllättävät, ihanat tuokiot ovat parhaita, joten niitä lupaan tarjota rakkailleni vuoden kuluessa. Samassa kohdassa lupaan mieheni puolesta, että hän rakentaa marsuille ulkohäkin, jossa ne pääsevät juoksentelemaan ja nauttimaan tuoreesta syötävästä. Samalla hän haluaa ehdottomasti luvata hemmottelua myös minulle! (mitä lie sanoo jos tämän joskus lukee, haha!)

10. Tapaa ystäviä
En ystävysty helposti. Tulen toimeen lähes kaikkien kanssa, kyllä, mutta minulla on vain muutama sellainen ystävä, jonka kanssa esim. soittelen. Vuorotöistä ja eri kaupungeissa asumisesta johtuen en ole tavannut erästä tärkeää ystävää moneen aikaan, vaikka hän on usein ollut mielessä. Lähempänä asuvia kavereita on helpompi tavata, onneksi, ja haluankin viettää enemmän aikaa yhdessä tämän vuoden aikana! Terkkuja kaikille rakkaille; Henni, turkulaiset jotka olette Lapissa ja etelänlaivalla, ihanainen kihloihin mennyt ystäväni ja juuri valmistunut muru ja hänen perheensä! Olette rakkaita!

11. Tee seikkailu
Mietimme juuri mieheni kanssa minne kaikkialle peikkoprinsessa olisi ihana viedä. Korkeasaari, Kuusiston linnanrauniot, telttailua.. Mieleen tuli vaikka minkälaisia juttuja, ja niitä olisi ihana päästä jo totetuttamaan. Harmi vain, että lähes kaikki mieleentullut on kesätekemistä. Uudella paikkakunnalla käynti olisi seikkailu myös meille aikuisille, etenkin jos paikkakunta olisi jotain muuta kuin Pusula.. haha.
  
Kuusiston linnanrauniot olivat kyllä tenavana vaikuttavammat kuin näin aikuisena :D

12. Seuraa omaa polkuasi
Niin. Jotenkin viime vuosi oli notkahdus tässäkin suhteessa, mietin mitä muut ajattelee ja mikä olisi sellaista "kunnollista". Tiedän mitä haluan, vaikka sitä herkästi hävittääkin itsensä muiden ihmisten mietteiden, tv:stä ajatuksiin luikertelevien mainosten ja järjettömän mainoslehtisten määrän alle. Voi taivas, miksi minun pitäisi hetkeäkään miettiä muiden mielipiteitä mitä tulee sisustukseen, tyyliini tai etenkään arvoihin ja uskomuksiini! 


 "Kyltyyri! Kyltyyri! Kyltyyri!"
Tuo huuto on Suomessa syyri,
Mut mikä se on se kyltyyri?
Kas, siinäpä pulma on jyyri.

 
Se on yhdelle ooppera-kyyri,
taas toiselle Tukholma-tyyri,
Duncan, Forssellin figyyri
tai Parisin polityyri.

 
Tuhatkarvainen on kyltyyri -
se on Kiinassa Kiinaan myyri -
mut Suomessa Suomen kyltyyri
tuon kaiken on karrikatyyri.

   (Eino Leino 1912)  


Tätä tänään. Antoisaa Uutta Vuotta 2013!

2 kommenttia:

henni kirjoitti...

Vitsi ois kiva mennä telttailemaan jonnekin keskelle korpea. Ainoot telttailut mitä on tullut harrastettua on niitä festaritelttailuja, niin ois kiva välillä mennä jonnekin missä on rauhallista. Ja metsä <3

Ootteko käynyt Idan kanssa Sea Lifessa? Mun käsittääkseni sen pitäisi olla ympäri vuoden auki...? En oo kyllä ite koskaan käynyt, vähän houkuttelisi :D

Sulla oli paljon samantyyppisiä kohtia kuin mulla :) Tsemppaillaan toisiamme pitkin vuotta!
<3

Anya kirjoitti...

Joo, jonnekin keskelle metsää telttailemaan ehdottomasti, eikä toki siis tytön kanssa voi mitään festaritelttailua ees ajatella. Pystytetään teltta jonnekin joen lähelle ja kalastetaan ym. Tulkaa mukkaan! ps. esim. Ruisrockiin meillä on aina loistoyöpymiset äitillä, et winkwink jos festarit Turuus kiinnostaa.

SeaLifessä ollaan käyty kahdesti, on ihana! Suosittelen lämpimästi kyllä.

Huomasin että meillä kohdat menee aika samoissa, tsemppailaan joo. <3